AbArt kindertheater 4+: Aadje piraatje viert feest

Datum: zondag 3 oktober 2021
Aanvang: 15.30 uur, succesoptie 13.30 uur
Entree: € 11,00

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma Aadje Piraatje in gevaar. Ton vertelt, zingt en speelt de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb Posthuma. Samen met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. Je leert alle piraten kennen die met Aadje en zijn vader meevaren. We doen een zeebeenoefening op muziek van Richard Wagner. Het eerste verhaal dat Ton vertelt, gaat over Aadje zijn verjaardag en deze vieren we samen zingend. Daarna zal Ton een tand laten trekken door het publiek. Aadje heeft namelijk last van een wiebeltand. In het verhaal bootsen de kinderen met behulp van een nepzee een storm na en aan het slot van de voorstelling spelen ze op het toneel een scène na uit De scheepsjongens van Bontekoe.

Over Ton Meijer
Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en (klassieke) muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op het publiek, jong en oud.

Sinds 2010 speelt Ton circa 200 jeugdvoorstellingen per jaar, in theaters, scholen en bibliotheken In Nederland en België. Zijn voorstellingen zijn vaak gebaseerd op bekroonde kinderboeken. Daarbij heeft hij een eigen vrije speelstijl ontwikkeld, met de kinderen als een levend onderdeel van de voorstelling. Niets hoeft, veel mag.

Reacties op de voorstelling:
De Paradijsvogel in Vogelenzang: ‘De schaterlachen van de kinderen. Ik zag ze zelden zo hard lachen!!! Geweldig.’ Nicolaas Beetsschool Heemstede: ‘Dat was leuk en verfrissend. Nog een keer!.....’

Kaartverkoop: www.theaterpietmondriaan.nl